A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Чекркаської області
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Квест "Ментальне здоров'я, запорука щасливого життя".

Сьогодні в Литвинівській гімназії з учнями 8-9 кл. проведено квест "Ментальне здоров'я, запорука щасливого життя". Діти розділилися на дві команди "Ромашка" та "Валер'яна". Учні розгадували загадки, доповнювали прислів'я на дану тематику, розглядали лікарські рослини та дізналися про їх вплив на здоров'я людини, а особливо на психічне здоров'я. Під час проходження квесту команди виконали релаксаційну вправу "Дотягнися до зірок". Наприкінці квесту кожна команда створила плакат на тему "Ментальне здоров'я". Перемогла дружба. Підготували та провели квест педагог організатор Дудник О.В. та класний керівник 9 кл. Величко О.І.

12:26 13.03.2024

Майстер-клас по виготовленню нашоломників

Виктория Калитенко провела майстер-клас по виготовленню нашоломників для учнів Литвинівської гімназії. Кавер є невід'ємною частиною маскування. Тим паче від аеророзвідки. 

12:20 13.03.2024

День української жінки

25 лютого- День української жінки- свято, яке створене на честь дня народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки Лесі Українки. Сьогодні, у тяжкі роки війни, українські жінки є джерелом віри і надії, справжніми берегинями - турботливими, стійкими, мужніми. В Литвинівській гімназії до Дня української жінки проведено свято "На жіночих долонях - кришталеве життя , або калиновий діамант ". На святі лунали пісні, слова вдячності всім жінкам-захисницям, ніжні привітання мамам.

12:09 13.03.2024

Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості до різдвяних та новорічних свят "Різдвяна мрія"

Вітаємо Войтенко Каріну, ученицю 8 класу, за зайняте ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості до різдвяних та новорічних свят "Різдвяна мрія". Молодець! Так тримати!

21:18 22.02.2024

Мовно-літературна вікторина "Кращий знавець рідної мови".

Сьогодні до Міжнародного дня рідної мови вчитель української мови та літератури Вініцька Т.М. провела з учнями 5 та 6 кл. мовно-літературну вікторину "Кращий знавець рідної мови". Діти розділилися на дві команди - "Дивослово" ( 5 кл.) та "Мовограй" (6 кл.). Учні грали в різні ігри, з поданого слова складали слова, відповідали на цікаві питання, робили фонетичний розбір слова, з літер складали слова, добирали до поданих слів прикметники, пояснювали значення фразеологізмів, грали в гру "Хто швидше і правильно промовить скоромовку", з поданих слів складали прислів'я. Діти продемонстрували свої знання з української мови, вміння працювати колективно. Наприкінці вікторини підбили підсумки. Перемогла команда учнів 5 класу "Дивослово"

21:05 22.02.2024

Міжнародний день рідної мови

Щороку 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Цікаво пройшов квест-урок у 3 та 4 кл. , який провели Барабаш О.М. та Станецька В.П. Діти ознайомилися з історією виникнення свята за допомогою QR-коду, прослухали казку про українську мову, заспівали пісню "Рідна мова" під караоке, складали прислів'я, відгадували ребуси, загадки, кросворди, пояснювали фразеологізми. Також була проведена хвилина мовчання по вшануванню пам'яті всіх загиблих, хто боровся за Україну та її мову. Підсумком уроку стало складання асоціативного куща до слова "мова", прикрашання куща калини.

20:53 22.02.2024

"У країні рідної мови"

Сьогодні у 1 класі пройшов урок на тему: "У країні рідної мови", який присвячений Міжнародному дню рідної мови. Першокласники дізналися про те, коли започаткувався день рідної мови, працювали над прислів'ями, висловами та віршами, збагачували свої знання про мову також переглядаючи відео та брали участь у вікторині. Виховували бажання любити рідну мову. Підготувала та провела урок класний керівник Курко С.В.

20:51 22.02.2024

День Героїв Небесної Сотні

До Дня Героїв Небесної Сотні вчитель історії Куцева О.В. та педагог-організатор Дудник О.В. провели з учнями 6-8 кл. годину спілкування " У їхніх серцях жила Україна!". Діти дізналися про те, що саме відбувалося в Україні взимку 2013-2014 р.р., які події стали значущими в історії України та чому саме 20 лютого відзначається вшанування Героїв Небесної Сотні. Учні мали змогу переглянути відеоматеріали про події, які відбувалися під час Революції Гідності , переглянули світлини загиблих в боротьбі за демократичний вибір України, а також вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

20:45 22.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора