A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Чекркаської області
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Позакласний захід " Our Healthy Eating Habbits"

9 листопада учителем англійської мови Криворучко Ю.В. з учнями 4 класу було проведено позакласний захід " Our Healthy Eating Habbits". Протягом заходу діти визначали і класифікували продукти корисної та шкідливої їжі,відгадували загадки про продукти харчування,розповідали про свій денний раціон. Учнями було створено макети тарілок " The plates of the food: food we must eat always,food we have to eat sometimes and food we have to eat a little", по завершенню теоретичних навичок формування тарілок з корисними та шкідливими продуктами харчування,учні створили свої власні "Fruit Plate" та " Vegetable Plate".

13:50 20.11.2023

День української мови та писемності

День української мови та писемності - свято розвитку державної мови, яке цьогоріч відзначалося 27 жовтня у пам'ять про святого Нестора, автора першої історії України. До Дня української мови та писемності вчитель української мови та літератури Вініцька Т.М. провела з учнями 5 та 6 кл. квест "Наша мова калинова". Діти розділилися на дві команди "Мовознавці" та "Словограй". Змагалися на відгадування загадок, на швидкість складали за поданими складами прислів'я та вислови про мову, грали в гру " Прочитай за стрілочкою" та ін. Учні мали змогу показати свої знання з рідної мови.В кінці уроку були підведені підсумки. Перемогла дружба.

13:29 03.11.2023

День визволення України від нацистських загарбників

28 жовтня відзначається День визволення України від нацистських загарбників. Сьогодні, біля Обеліску Слави, учні 9 класу разом з класним керівником Величко О.І, педагогом організатором Дудник О.В. та жителями села Литвинівка вшанували пам'ять загиблих за волю України хвилиною мовчання. Відбулося покладання квітів та всі разом заспівали Гімн України. Слава Героям України! Вічна пам'ять всім , хто боровся за незалежність України.

13:20 03.11.2023

Квест-гра «Толерантність»

16 листопада відзначається дуже незвичайне, але дуже важливе для людства свято — Міжнародний день толерантності.

14:18 20.10.2023

Виставка осінніх композицій "Щедра осінь"

Ось і прийшла до нас чарівна осінь. Це дуже гарна пора року. Вона розфарбувала все навколо в жовтий, золотий, багряний кольори. Осінь чарівна не тільки своєю красою, а ще й щедрим урожаєм. З 11 жовтня в Литвинівській гімназії проходила виставка осінніх композицій "Щедра осінь", в якій взяли участь учні початкових класів. Вироби були різноманітними - від осінніх букетів до звірів з овочів. Тут була і гусінь з яблук, і грушки в човнику з веслами, і лелека з гарбузового насіння та багато інших цікавих звіряток. Поробки дітей довели, що якщо мати фантазію та вправні руки, можна звичайні овочі перетворити на справжні шедеври. Організували вистаку класні керівники початкових класів Станецька В.П., Барабаш О.М. та Курко С.В.. А ще з дітьми проведено гру-квест "Щедра осінь". Дітки відгадували загадки, брали участь у вікторині "Золота осінь", робили опис за картиною, грали в гру "Збери врожай". Учням дуже сподобалося і було цікаво. Наприкінці гри учениця 1 класу Куцева Софія розповіла чудовий вірш. Дякуємо діткам та батькам за чудову виставку! 

13:58 20.10.2023

Урок "Ментальне здоров'я підлітків"

До всесвітнього дня ментального здоров'я педагог організатор Дудник О.В.та вчитель музичного мистецтва Величко О.І.провели з учнями 7-9 кл. урок "Ментальне здоров'я підлітків". Діти дізналися що таке ментальне здоров'я, які є складові психічного здоров'я та фактори ризику порушення психологічного здоров'я, дізналися як підтримувати психічне здоров'я, переглянули відео: "Як зрозуміти, що мені потрібна допомога", "Чому не можна тримати все у собі", "Як себе підтримати- практика вдячності", "Як стрес впливає на організм". Учні виконали вправу "Сокира". Також діти взяли участь у флешмобі та виконали руханку "Як подбати про власне психічне здоров'я".

12:56 16.10.2023

Година спілкування "Як не стати жертвою Кібербулінгу"

Класний керівник 8 класу Ломачинська Ю.П. з учнями провела годину спілкування на тему "Як не стати жертвою Кібербулінгу". Діти виконували різноманітні вправи: "Кубок", "Міф" і "Факт" та ін. Переглянули відео "Безпека в інтернеті". Також учні пройшли тест "Інтернет! Жертва, свідок, агресор?". Урок виявився повчальним, корисним та цікавим. 

11:59 16.10.2023

Квест "Ментальне здоров'я"

10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров'я , або ментального здоров'я. Цього року подія є особливо актуальною для України, адже мільйони дітей і молоді, як в країні, так і за її кордонами, зараз як ніколи потребують емоційної чи психологічної підтримки. До Всесвітнього дня ментального здоров'я педагог-організатор Дудник О.В. провела з учнями початкових класів квест "Ментальне здоров'я". Діти дізналися що таке ментальне здоров'я, як можна себе заспокоїти, що потрібно робити для підтримки психічного здоров'я, переглянули відеомультфільми про психічне здоров'я, виконали вправу "Сокира" та руханку сили. Також грали в колективну гру "Піраміда із стаканчиків". Виконали хвилинку психолога - "Усмішка- частинка людського тепла". Познайомилися з іскорками на ім'я "Жуж", "Міо", "Пум" та "Бринь". Виконували цікаві завдання від іскорків та розмальовували їх. Урок дітям дуже сподобався, пройшов весело та цікаво.

11:39 16.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора