A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Чекркаської області
Жашківської міської ради Черкаської області

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

Дата: 29.01.2019 09:13
Кількість переглядів: 281

На виконання наказу відділу освіти Жашківської міської ради від 20.08.2018 №104 Про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек та з метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, популяризації книгочитання, у Литвинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів був проведений п’ятий місячник шкільних бібліотек, який проходив з 1 по 31 жовтня 2018 року.

Місячник шкільних бібліотек  у 2018-2019 навчальному році проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини». В ході місячника були використані методичні рекомендації підготовлені Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою України ім. В.О. Сухомлинського.

Місячник бібліотеки у 2018-2019 навчальному році спрмований на творчий розвиток дитини. Адже саме творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги.

Відповідно до плану місячника у Литвинівському ЗЗСО І-ІІ ступенів був проведений ряд заходів: акція «Шкільна бібліотека – нова домівка для твоєї книги»(1-9 кл.), конкурс дитячих ілюстрацій до оповідань та казок В.О.Сухомлинського(1-9 кл.), бібліотечний урок «Творчість Василя Сухомлинського очима дітей»(3 кл.), тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку»(2-7 кл.), організована виставка творчих робіт учнів «Мистецтво, що випромінює радість»(2-6 кл.), вистава «Казки школи під голубим небом»(4-6 кл.).

Протягом місячника учні детальніше ознайомилися з життям та творчим шляхом В.О.Сухомлинського, вдосконалили вміння бачити красу, що оточує нас. Сформувалося у дітей почуття доброти до оточуючих людей, розуміння того, що людина – не просто частина природи, а найвище її створіння.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора