A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Чекркаської області
Жашківської міської ради Черкаської області

наказ про методичну роботу в закладі

Дата: 13.02.2019 14:39
Кількість переглядів: 193

 

Литвинівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів

           с. Литвинівка, вул. Шкільна 1. Тел..93 3 13, електронна адреса: litvshcool@ukr.net

 

НАКАЗ

05.09.2018                                                                                                                     № 70

 

Про організацію методичної роботи

та призначення керівників

методичних об’єднань закладу освіти

 

       На підставі Положення про методичну роботу з педагогічними кадрами  загальноосвітніх закладів України, з метою подальшого вдосконалення методичної роботи було видано наказ «Про організацію методичної роботи з педагогічними кадрами на 2018 – 2019 навчальний рік».

     Методична робота є основним компонентом системи підвищення кваліфікації кадрів, важливою ланкою системи безперервної освіти, забезпечує доведення до педагогів інформації про результати наукових досліджень і передового досвіду в галузі педагогіки, психології, теорії викладання предмета; ознайомлення із застосуванням методів навчально-виховної роботи та надання допомоги в удосконаленні професійної підготовки.

   У 2017 – 2018 навчальному році школа працювала  над дальшим піднесенням науково-теоретичного, методичного рівня та фахової майстерності педагогів. Згідно з річним планом у школі працювали два методичні об’єднання: вчителів початкових класів та класних керівників. Кожне методоб’єднання працювало над проблемами, які були спрямовані на розвиток педагогічної творчості, пізнавальної активності та інтелектуальних здібностей учнів, роботу з обдарованими дітьми.

    Вчителі займалися самоосвітою. Беруть участь у колективних формах методичної роботи на рівні ОТГ, а Величко О. І. та Крамаренко Т. В. є керівниками методичних об’єднань.

     За 2017-2018 н. р. курсову перепідготовку пройшли  Крамаренко Г.Г., Барабаш О.М., Вініцька Т.М., Грабовенко С.В. За результатами атестації  Крамаренко Г.Г., вчитель хімії, географії та біології, підтвердила кваліфікаційну категорії та звання, Барабаш О.М., вчитель початкових класів, Ломачинська Ю. П., вчитель фізики, підтвердили  свою кваліфікаційну категорію та отримали педагогічне звання «старший вчитель», Гливенко Н.С.,вчитель математики, підвищила кваліфікаційну категорію до вищої . Грабовенко С.В., Вініцька Т.М., Величко О. І ., Крамаренко Т.В. пройшли курсову підготовку до викладання в умовах НУШ, зокрема 1 класу.

    Гливенко Н.С., Барабаш О.М. брали участь в обласній педагогічній виставці, в номінації «Цифрові ресурси» нагороджені сертифікатом.

      Цілеспрямовано проводилась позакласна робота з учнями, що забезпечує мотивацію учнів у навчанні. Учні школи постійно беруть участь у турнірах, конкурсах, олімпіадах, змаганнях. 15 учнів отримали сертифікати учасника математичного конкурсу «Кенгуру», 6 учнів - природничого конкурсу «Колосок», 10 учнів брали участь у конкурсі «Патріот» , 8 учнів були   учасниками гри «Соняшник» та 24 учні брали участь у предметних олімпіадах  «Олімпус». 

     Проте дальшого поліпшення вимагає робота з обдарованими дітьми, результативність участі учнів в районних олімпіадах, оволодіння вчителями вмінням працювати з персональними комп’ютерами .

    Згідно річного плану роботи школи протягом року було перевірено стан викладання української мови і літератури,  української мови. математики(1-4класи), всесвітньої історії , правознавства, фізкультури та основ здоров’я. Відповідно до результатів перевірки видані накази по школі та довідки.

     Виховна робота проводилася за напрямами: національно-патріотичне  виховання школярів. Тому значна частина виховних заходів, тематичних тижнів були підпорядковані цьому  напрямку.

      Протягом року методична робота школи була направлена на роботу над методичною проблемою «Громадянська освіта та виховання. Організація навчально-виховного процесу на основі визначення та розвитку нахилів , здібностей. Обдарувань школярів з метою їх життєвого самовизначення та самореалізації». Питання  особистісно-орієнтованого  навчання розглядалися на педраді школи (доповідали Чиженко О.П., Грабовенко С.В.) та на нарадах при директору.

        З метою продовження методичної роботи з педагогічними кадрами у 2018 – 2019 навчальному році, підвищення рівня навчально-виховної роботи, здійснення ґрунтовного аналізу діяльності педагогічного колективу в цілому й окремих учителів, забезпечення їх готовності до опрацювання проблемних питань педагогічної діяльності

НАКАЗУЮ:

1. Продовжити  роботу над науково-методичною проблемою школи: «Громадянська освіта та виховання. Організація навчально-виховного процесу на основі визначення та розвитку нахилів , здібностей, обдарувань школярів з метою їх життєвого самовизначення та самореалізації».

2. Методичну роботу спрямувати на створення оптимальних умов для навчання, виховання, розвитку учнів з урахуванням стратегічних завдань Державної національної програми «Освіта» .

3. Затвердити таку структуру методичної роботи в школі (додаток 1).

4. У методичному об’єднанні вчителів початкових класів ввести роботу щодо вивчення НУШ . Матеріали про проведені заходи розміщувати на сайті методичного кабінету.

5. Призначити головами методичних об'єднань таких вчителів:

- Барабаш О.М.учитель 4 класу – головою методичного об'єднання вчителів початкових класів;

- Данілову Ю.В. класного керівника 6 класу – головою методичного об'єднання класних керівників.

  - звернути увагу на адаптацію учнів 5 класу.

6. Заступнику директора з навчально-виховної роботи Вініцькій Т.М. , створити необхідні умови для роботи методичних об’єднань , систематично надавати допомогу їх керівникам.

7. З метою поліпшення роботи з творчо обдарованою молоддю активізувати діяльність школи для підготовки дітей до предметних олімпіад.

8. Провести тижні  педагогічної майстерності вчителів (за планом МО: відкриті уроки, позаурочні заходи, олімпіади, конкурси, турніри).

9. Взяти участь у проведенні тижня педагогічної майстерності ОТГ, конкурсах «Вчитель року», «Класний керівник року», педагогічній виставці.

10. Провести І етап Всеукраїнської олімпіади з предметів (жовтень), підготувати учнів до участі у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад (листопад-грудень місяць).

11. Забезпечити участь учнів школи в конкурсах «Кенгуру», «Левеня», «Соняшник», «Геліантус», «Колосок», «Бобреня», «Олімпус», знавців української мови ім.. П. Яцика, Шевченківського конкурсу.

12. Продовжити роботу щодо створення методичного забезпечення викладання предметів (протягом року).

13. Завершити роботу над оволодінням комп’ютерною грамотністю всіх вчителів.

14.  Посилити роботу з молодими вчителями.

15. Відповідальність за виконання даного наказу покласти на заступника директора Вініцьку Т.М..

16. Право контролю за виконання даного наказу залишаю за собою.

                                            

 

                                                    Директор  закладу       _________ О.П. Чиженко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора