A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Чекркаської області
Жашківської міської ради Черкаської області

Про заклад

Дата: 29.07.2020 12:11
Кількість переглядів: 121

   Будівля навчального закладу є комунальною власністю Жашківської міської ради Черкаської області. Будівля закладу введена в експлуатацію у 1968 році.    Зонування закладу відповідає «Державним санітарним правилам планування та забудови населених пунктів». Будівлі в цілому забезпечують належні умови для організації освітнього процесу, відпочинку учнів.

   У навчальному закладі наявні Державні санітарні правила і норми улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.2.008-01) та інші нормативно- правові документи щодо порядку санітарно-гігієнічного утримання загальноосвітніх навчальних закладів.

Проектна потужність – 120 місць. Кількість класів та навчальних приміщень розрахована для організації занять в одну зміну.

Паспорт санітарно-технічного стану свідчить, що стан будівлі задовільний. Будівля в ці­лому забезпечує оптимальні умови для організації навчально-виховного процесу, відпочинку учнів. Дотримується режим провітрювання, проводиться вологе прибирання згідно з графіком. В достатній кількості є інвентар для прибирання приміщень, який промаркований та використовується за призначенням. У наявності миючі, дезінфікуючі засоби.

   Котельня знаходиться в окремому приміщенні має шиферну покрівлю. Стан системи опалення є добрим. Котельня знаходиться у задовільному стані, наявні два газові котли, два циркуляційні насоси, новий електронний лічильник. У навчальних кабінетах підтримується температурний режим.

Стан  коридорів, кабінетів задовільний, у цілому відповідають державним санітарним нормам. Щороку проводяться поточні ремонти за рахунок батьківських та спонсорських коштів.

 

 У закладі діє класно урочна система навчання: 4 кабінети початкової ланки та 5 основної. Кожен кабінет укомплектований навчальними меблями на 100%, хоча певна кількість їх потребує заміни. Всі комп’ютери в закладі підключені до мережі Internet. Окремо функціонує кабінет фізики та хімії, майстерня та комп’ютерний клас, який у поточному році обладнаний 5 ноутбуками.

Будівля навчального закладу має комбіновану покрівлю основної будівлі – шифер. Допоміжні приміщення раціонально викори­стовуються. Вільних приміщень немає, оренда шкільних  приміщень здійснюється дошкільною установою. Усі навчальні приміщення мають при­родне освітлення, незалежно від розміщення вікон у кабінетах світло падає на робочі місця учнів ліворуч.

   Є в закладі хороша спортивна зала з дерев’яним покриттям підлоги. У ній круглий рік комфортна температура. Силами батьків та інвесторів поступово покращується матеріальна база для занять спортом: є нові гімнастичні мати, м’ячі, гімнастичні палиці, скакалки, тощо.

   Спортивний майданчик має природне покриття. Підходи до будівель школи оснащені асфальтованими доріжками.

У  2016 році повністю замінено вікна у спортивному залі та всіх класних кімнатах школи.

Загальний стан будівель та приміщень тери­торії  школи забезпечує сприятливі умови для ор­ганізації навчально-виховного процесу.

   Бібліотека обладнана стелажами для підручників та зонами для приведення виставок. Є комп’ютер з доступом до мережі Інтернет.

   У закладі є кухня та їдальня на 35 посадкових місць. Діти харчуються за графіком: о 11,00 – початкова ланка, о 11.45 – старша.

   Заклад забезпечено холодною проточною водою (власний колодязь). Забезпечено питний режим учнів (фільтрована вода). Гаряча вода подається завдяки бойлеру, встановлениму в приміщенні харчоблоку. Заклад має внутрішній туалет (розділений окремо для хлопців та дівчат та працівників закладу), 4 умивальники та туалет надвірній. В закладі відсутня централізована каналізація, наявні  вигрібна ями.

    Заклад забезпечена засобами пожежогасіння. Кількість вогнегасників –відповідає нормативним вимогам. Дерев’яні конструкції даху будівель не  оброблені вогнетривким розчином, відсутня пожежна сигналізація. Загальний стан системи енергозбереження задовільний. Електрощитові обладнані відповідно до вимог. Електропроводи розміщені всередині приміщення, в справному стані.

     У навчальному закладі проводиться цілеспрямована робота щодо покращення стану будівель та споруд.  Навчальні кабінети, коридори закладу обладнані сучасними стендами. Навчальні кабінети по можливості забезпечені методичними та технічними засобами навчання відповідно до вимог. Початкові класи НУШ забезпечені необхідним навчально-методичним приладдям на 70%.

     Навчальний заклад розташований на самостійній земельній ділянці. Земельна ділянка поділена на зони: спортивний майданчик, дитячий майданчик, подвір’я, котельні та надвірного туалету.

Подвір’я навчального закладу має задовільний стан: обладнані квітники, спортивні майданчики, є асфальтове покриття, частина з якого потребує ремонту,  Територія з усіх сторін має огорожу.

Проблеми , що потребують вирішення:

1. Необхідно здійснювати поступове оновлення обладнання всіх навчальних кабінетів. 

2. Потребує капітального ремонту харчоблок закладу.

3. Потребує заміни частина асфальтного покриття подвір’я закладу.

4.  Потребує облаштування відмостка стін закладу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора