A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Чекркаської області
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

День пам'яті та примирення

День пам'яті та примирення - пам'ятний день в Україні, який вшановують 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939- 1945 року. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення- що країни Європи уклали мир після війни. У цьому році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з рф. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над росією. Сьогодні в цей пам'ятний день з учнями проведено виховні години, бесіди. Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Учні 2, 3, 4 кл. намалювали малюнки, на яких зобразили червоні маки. Саме мак є символом Дня пам'яті і примирення. НІ ВІЙНІ!

13:25 12.05.2023

Всеукраїнський дистанційний творчий конкурс " Квітучі таланти"

Вітаємо Дудник Анастасію, ученицю 3 класу Литвинівської гімназії за зайняте ІІІ місце у Всеукраїнському дистанційному творчому конкурсі " Квітучі таланти". Жанр "Фотомистецтво". Назва роботи "Ліхтарик". Так тримати!

13:28 03.05.2023

Вивчаємо Біблію

До нас у гімназію завітали гості, які дітям розповідали про народження та життя Ісуса, про те, за що Він був розіп'ятий на хресті та про Його Воскресіння. З дітьми грали в різні цікаві ігри, співали. Всім було дуже весело та цікаво. Наші вихованці отримали подарунки. Дякуємо нашим гостям за цікаво проведений час, та за те, що навчають дітей Слову Божому, знайомлять з Біблією.

13:18 03.05.2023

Переможниця олімпіади "Юні знавці Біблії"

Учениця 8 класу Литвинівської гімназії Курко Софія взяла участь у олімпіаді "Юні знавці Біблії", за що нагороджена грамотою. Також грамотою нагороджена вчитель зарубіжної літератури Чиженко О.П. за якісну підготовку переможця олімпіади "Юні знавці Біблії". Вітаємо!

13:06 03.05.2023

Бесіда «28 квітня - Всесвітній день охорони праці»

Вчитель основ здоров‘я Слободяник Я.Ю. провела бесіду з учнями 6 класу на тему «28 квітня - Всесвітній день охорони праці». Діти переглянули презентацію, обговорювали вибір майбутньої професії, розглянули комікси та назвали, які можуть бути небезпечні ситуації на роботі та як їх уникнути.

13:01 03.05.2023

Бесіда "Будь обережним на вулиці і вдома"

В рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності класний керівник 4 класу Курко С.В провела з дітьми бесіду "Будь обережним на вулиці і вдома". Учні переглянули фільм " Небезпечні знахідки" та намалювали малюнки на дану тематику.

12:56 03.05.2023

Інтелектуальна гра, присвячена Дню охорони праці

В рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності класний керівник 8 класу Величко О.І. провела інтелектуальну гру, присвячену Дню охорони праці з учнями 6-9 кл. Учні розділилися на дві команди "Вогники" і " Бу-бухи". Діти відповідали на такі запитання: охорона праці на уроках фізики, безпека на уроках фізкультури, правилабезпеки на уроках хімії, безпечне використання електричних приладів, небезпеки навколо нас та ін. Всі учні активно брали участь та показали свої знання з охорони праці. Перемогла команда " Вогники".

12:49 03.05.2023

Урок-квест "Моя дорога додому"

В рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності класний керівник 5 класу Криворучко Ю.В. з учнями провела урок-квест "Моя дорога додому". З дітьми проведено бесіду "Як себе поводити під час повітряної тривоги", "Вибухонебезпечні предмети", а також учні розгадували та виконували різноманітні цікаві завдання, переглянули відео про безпеку на дорозі. Діти поповнили свої знання та закріпили вивчене. Урок був цікавим та корисним.

12:43 03.05.2023

День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи проводиться щорічно 26 квітня на річницю трагедії. До дня Чорнобильської трагедії вчителька фізики Ломачинська Ю.П. підготувала та провела бесіду " Чорнобиль: біль і скорбота України" з учнями7-9 класів. З дітьми проведено бесіду-розповідь про правила поводження у забрудненому середовищі, про героїв Чорнобиля, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, переглянули ряд документальних фільмів про трагедію на ЧАЕС.

12:33 03.05.2023

Весняні клопоти

В Литвинівській гімназії 25 квітня учні розпочали весняні роботи на шкільних клумбах. Перед початком роботи дітям проведено інструктаж з охорони праці для учнів під час прибирання пришкільної території.

12:07 03.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора